Spel för personer med tidsbirst

Ibland betyder inte spel med fart bara där man kommer upp i höga hastigheter. Det kan även referera till spel som går väldigt snabbt att spela. Som inbiten spelare tittar man nog ganska ofta på vilka typer av spel man har tid att spela i olika tillfällen. När man har relativt lite tid över. Här tipsar vi om ett par olika förslag.

Half Minute Hero

Detta spel är en uppfinningsrik variant på det klassiska JRPG:et. Efter en kort setup har man precis som titeln antyder en halv minut på sig att åstadkomma sitt mål. Striderna är automatiserade och beror mest på vilken level man är. Förlorar man en strid skickas man tillbaka till början men tiden man spenderade är borta. För alla rollspelsfantaster som emellanåt finner att de har lite tid över men ändå vill spela sin favoritgenre kan detta vara ett utmärkt alternativ. Det går att köpa här.

FTL: Faster Than Light

Detta är helt klart ett spel man kan sänka ned en ofantlig mängd tid i om man vill. Men det är samtidigt ett spel man kan spela i bara några minuter åt gången och fortfarande få en härlig spelupplevelse. Detta är rymdäventyr där man tar rollen som kaptenen över ett rymdskepp och måste ge order åt sina besättningsmedlemmar och förhandla med andra parter för att säkra sin rutt. Spelet finns både till PC och mobila enheter.

Massor av spelautomater

Men när man pratar om spel som går snabbt att spela finns det nog inget som kan mätas med spel som bokstavligen bara tar sekunder att spela varje omgång av. Spelautomater, även känd som slots på nätet är spel där man satsar och vinner pengar, och de kommer idag i så många olika varianter att man kan spela ett nytt varje gång utan att ha en chans att ta sig igenom alla spel den närmaste tiden.